Snoubordista Jaroš obsadil v Laaxe tretie miesto v slopestyle

13.03.2024 Celý región

Laax 13. marca (TASR) - Slovenský snoubordista Samuel Jaroš obsadil na pretekoch FIS Európskeho pohára vo švajčiarskom Laaxe tretie miesto v disciplíne slopestyle. Vo finále získal 79,80 bodu.

Na štarte tohto prestížneho EP sa postavilo celkovo 106 mužov z 27 krajín sveta. Jaroš obsadil v kvalifikácii 11. miesto a podarilo sa mu prebojovať do 18-členného finále. V ňom robili pretekárom problémy náročné poveternostné podmienky, ktoré zapríčinili viacero zdržaní. Jaroš však hneď v prvej jazde dosiahol takmer 80 bodov, čo nakoniec stačilo na tretiu priečku.

"S mojím výkonom som spokojný, prvé skákanie na skokoch a rovno na pretekoch po mojom zranení členka, s ktorým už bojujem vyše mesiac. Podmienky boli veľmi náročné skrz sneženie a fúkanie a tak bolo kľúčové nespraviť v jazde žiadnu chybu. Bohužiaľ, v druhej jazde, kde som zariskoval na zlato, som nemal dostatočne veľa rýchlosti a tak som sa umiestnil na 3. mieste s prvou jazdou," uviedol Jaroš v tlačovej správe. Týmto výsledkom si vyjazdil dôležité FIS body pred blížiacou sa olympijskou kvalifikáciou.

Súťaže sa konali na tratiach Svetového pohára a spokojný s výsledkom bol aj tréner Tomáš Murgáč: "Samo predviedol skvelý výkon. Aj napriek nie stopercentnému zdravotnému stavu dokázal predviesť výbornú, čistú jazdu vo veľmi náročných podmienkach. Podarilo sa nám získať pár dôležitých bodov do hodnotenia. Dúfam, že sme sa dobre naladili pred poslednou časťou sezóny." Jaroš sa o necelé dva týždne predstaví vo finále Svetového pohára vo švajčiarskom Silvaplane.
 

Vyberte región